Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bovetesylta med inlagd silverlök

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den kryddiga bovetesyltan med syrlig inlagd lök som tillbehör är ett gott och annorlunda inslag till julmaten. Givetvis går den att servera året runt. Prova!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bovetesylta: Blanda allt i en kastrull, koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. Lägg plastfolie i en skål om rymmer 5-6 dl och som är rund i botten. Låt blandningen svalna lite i kastrullen först och lägg sedan ner det i skålen och platta till med en sked. Låt svalna och förvara i kylen.
  2. Inlagd silverlök: Rör ihop ättika, socker och vatten. Rör tills allt socker smält. Skiva löken tunt, lägg i lagen och låt dra i ett par timmar.
  3. Servera bovetesyltan med den inlagda löken, tomater, grönkål och bladpersilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.