Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brända mandlar och pistagenötter

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Med doft och smak av advent.... Mycket goda drinktilltugg som doftar underbart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Strö ut mandlarna i en form och rosta mandeln i varm ugn cirka 10 minuter tills de är gyllenbruna.
  3. Koka upp socker, vatten och vaniljstången i en kastrull cirka 10 minuter, till 120 grader. Använd gärna en termometer för att kontrollera.
  4. Tillsätt de varma mandlarna och rör tills sockret dör (alltså vitnar och blir klumpigt). Fortsätt röra så kommer smöret att smälta igen.
  5. När allt socker är smält igen och mandlarna gyllenbruna ska smöret tillsättas. Blanda ut det väl och lägg sedan ut mandlarna direkt på ett oljad plåt. Plocka isär dem medan de fortfarande är varma.
  6. Servera som dom är eller rulla dem tunt i smält choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.