Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brinnande räkor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

Rensa räkorna. Doppa tomaterna i vatten och dra av skalet. Skär dem i bitar. Kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Smält margarin i gryta. Tillsätt curry, pressa vitlöksklyftorna och paprika eller cayenne. Lägg i räkorna och låt dem fräsa ett par minuter i det kryddade fettet. Ta upp dem och låt dem ligga på ett fat så länge. Lägg de sönderskurna grönsakerna i grytan. Tillsätt chilisås och salt. Låt koka under lock ca 10 minuter. Rör i grädde och koka ett par minuter till utan lock. Blandningen ska vara ganska tjock. Blanda sist i räkorna och låt dem bli varma i såsen. Serveras genast med kokt ris och bröd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Elis 16 februari 2008

    Mycket,mycket gott! Testa detta ni lär inte bli besvikna.

  • catlover 17 augusti 2009

    Mumsfilibaba säger jag, och ger full pott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.