Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccoligratäng med bacon och räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En lyckad blandning mellan Frankrike och Indien.... Gör dem gärna i små portionsformar om du vill ha den som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Tina broccolin och låt den rinna av på hushållspapper. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs den pressade vitlökslyftan utan att den blir brun. Klipp bacon i centimeterstora bitar och lägg ner dem i pannan. Dela broccolibuketterna så att de blir "golfbollsstora" och lägg i dem när baconbitarna börjar bli stekta. Stek någon minut så att allt blandas. Lägg över allt i en smord ugnsfast form. Fräs curryn någon halv minut i het panna och tillsätt räkorna och låt dem få färg. Fördela dem över broccolin i ungsformen. Blanda matlagningsgrädde och ost i en kastrull och koka upp. Tillsätt en grönsaksbuljongstärning och låt den smälta. Ta av kastrullen och vispa ner redningsmjölet och låt blandningen tjockna en aning. Häll redningen/såsen över broccolin och grädda i 200 grader tills gratängen fått färg (ca 20 minuter). Servera med nan-bröd eller bagutter och ruccolasallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.