Instruktioner
Tina broccolin och låt den rinna av på hushållspapper.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs den pressade vitlökslyftan utan att den blir brun.
Klipp bacon i centimeterstora bitar och lägg ner dem i pannan.
Dela broccolibuketterna så att de blir "golfbollsstora" och lägg i dem när baconbitarna börjar bli stekta.
Stek någon minut så att allt blandas.
Lägg över allt i en smord ugnsfast form.
Fräs curryn någon halv minut i het panna och tillsätt räkorna och låt dem få färg.
Fördela dem över broccolin i ungsformen.
Blanda matlagningsgrädde och ost i en kastrull och koka upp.
Tillsätt en grönsaksbuljongstärning och låt den smälta.
Ta av kastrullen och vispa ner redningsmjölet och låt blandningen tjockna en aning.
Häll redningen/såsen över broccolin och grädda i 200 grader tills gratängen fått färg (ca 20 minuter).
Servera med nan-bröd eller bagutter och ruccolasallad.