Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröd från sommarlivet

(7 kommentarer)  
Bröd från sommarlivet Bröd från sommarlivet
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett jättegott och saftigt bröd. Hasselnötterna i brödet kan bytas ut mot valnötter, oliver eller solrosfrön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke, strö över salt och klicka i honung. Slå på lite av vattnet ( 37 grader) och rör ut jästen. Häll i resten av vattnet, mjölken och alla övriga ingredienser utom sesamfrön som ska vara till utbakningen.
  2. Arbeta samman degen och låt den jäsa 1-1½ timme i rumsvärme (eller väl täckt i kylskåpet över natten). Värm ugnen till 260 grader. Strö ut lite mjöl och sesamfrön på bakbordet, tippa ut degen (den är väldigt lös) och forma den till en stor limpa.
  3. Grädda den först i 260 grader i 10 minuter, sänk sedan värmen till 180 grader och grädda brödet i 30 minuter till.
  4. Låt brödet svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • elinbage 9 februari 2009

    Det här har jag bakat många gånger.. det är smidigt och blir väldigt gott..

  • Sassa_k 1 mars 2009

    Underbart bröd! Jag bytte ut hasselnötterna mot valnötter & solrosfrön, och lade till en del pumpakärnor & sultanrussin. Det här brödet kommer att bakas hos oss ofta!

  • essim 16 april 2009

    Jättegott! Jag hade inte i hasselnötter utan tog i stället 2 msk kummin som vi älskar. Kommer att baka detta fler gånger.

  • margitkallgren 17 januari 2010

    -Hej nallepuh. Vill bara tacka för brödreceptet. Jag tog musli med frukt o nötter och uteslöt sesamfrönal Gjorde 2 runda bröd som jag gräddade på samma plåt- Vi tyckte det var jättegott. Margit

  • osita 16 mars 2010

    Underbart gott bröd!!! Gjort varianten med olika nötter och lite mer grahamsmjöl. :) :) Tänk bara på att smöra plåten!!! :)

  • mammakavat 12 juli 2010

    Hur gott som helst!!!!! Roligt att få så delikat användning av egna hassel och valnötter! Kommer att bakas många gånger i vårt kök!! Tusen tack!!! Må gott!

  • SofieMariaL 7 augusti 2010

    Verkligen ett jättegott bröd. Till och med mina barn älskade det här brödet. Jag använde rågmjöl istället för grahamsmjöl, och solroskärnor för det var det jag hade hemma. Kommer fortsätta baka det här goda brödet många gånger. Tack!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.