Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownie med nötter och chokladfluff

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Småkladdiga brownies toppade med en ljuvlig chokladfluff som pricken över i. Kakan blir bara bättre om den får stå och vila till sig lite. Glutenfri och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och sikta ner kakao. Vispa samman ägg och socker. Rör ner kakaoblandningen, salt, vaniljsocker och nötter. Blanda mandelmjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
  3. Bred ut smeten i en form, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnens mitt i ca 30 minuter, känns med en sticka. Ta ut och låt svalna och vila lite. Skär i rutor.
  4. Blanda siktad kakao med lite av vispgrädden så att kakaon löser sig. Tillsätt resten av grädden. Låt blandningen stå ca 15 minuter. Tillsätt socker och vispa till en fluffig grädde.
  5. Bred eller spritsa ut fluffet på rutorna. Garnera med vita chokladknappar eller annat valfritt godis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.