Småkladdiga brownies toppade med en ljuvlig chokladfluff som pricken över i. Kakan blir bara bättre om den får stå och vila till sig lite.
Glutenfri och laktosfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull och sikta ner kakao. Vispa samman ägg och socker. Rör ner kakaoblandningen, salt, vaniljsocker och nötter. Blanda mandelmjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
- Bred ut smeten i en form, ca 20x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnens mitt i ca 30 minuter, känns med en sticka. Ta ut och låt svalna och vila lite. Skär i rutor.
- Blanda siktad kakao med lite av vispgrädden så att kakaon löser sig. Tillsätt resten av grädden. Låt blandningen stå ca 15 minuter. Tillsätt socker och vispa till en fluffig grädde.
- Bred eller spritsa ut fluffet på rutorna. Garnera med vita chokladknappar eller annat valfritt godis.
Publicerat den
22 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar