Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brownies med nötter och russin

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Kaka eller godis? Har inte själv provat, men låter ljuvligt gott.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200*. Lägg nötterna på en plåt och rosta dem tills skalen börjar lossna, ca 10 min. Lägg dem i en handduk och gnugga bort skalet. Grovhacka nötterna och russinen. Smält smöret i en kastrull. Rör ner chokladen och rör tills den smält. Blanda ner socker, ägg, mjöl, bakpulver och salt. Rör till en jämn smet. Blanda ner nötter och russin. Häll smeten på bakplåtspappersklädd långpanna (30x40 cm). Ställ in i ugnen 18-20 min. Låt kakan svalna och skär den i 5x5 cm stora rutor. Smält ev choklad i vattenbad till garnering. Bre eller klicka chokladen över bitarna. Servera kakan som den är eller med vispad grädde och bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.