Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd med bacon

 
Skriv ut

Mormors kokbok <3

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och rör ut den i vattnet. Tillsätt fil, ägg, salt och stött kummin. Arbeta därefter in mjölet, lite i taget, och knåda till en smidig deg. Låt jäsa i ca 1 1/2 timme.
  2. Skär baconskivorna i små bitar och stek dem ljusbruna på svag värme. Häll av fettet.
  3. Arbeta igenom degen och tillsätt bacon. Forma till bullar som läggs på mjölad plåt och trycks ut till tjocka, runda kakor. Låt jäsa 30 minuter.
  4. Pensla med uppvispat ägg och strö över kummin. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter mitt i ugnen.
  5. Bröden kan frysas i 3 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.