Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd med ost och örter

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Smakrikt bröd, gott till kräftfesten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, torka och hacka örterna fint. Smält fettet, häll i mjölk och värm till 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Blanda ner honung (socker), salt, örter, ost och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och blank. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i 20 bitar. Forma dessa till runda bullar, som läggs tätt på bak pappersklädd plåt att jäsa ca 30 minuter.
  3. Pensla bullarna med ägg, strö sedan på frön och grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter på 250 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.