Ett väldigt vackert bröd som är perfekt till det mesta!
Glutenfritt.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Vispa ihop med fingervarmt vatten, äggvita, olja och honung till en degvätska. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till degvätskan. Vispa samman ordentligt med elvisp. Låt jäsa i ca 60 minuter till 30% större storlek.
- Dela degen i ca 25 bitar, rulla frallor med fuktade händer utan att knåda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper som i en blomma. Bygg från mitten och utåt. Tryck ihop bullarna tätt. Låt jäsa i ca 40 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö solrosfrön över. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills det fått gyllene färg.
Publicerat den
20 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar