Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brytbröd med solrosfrön

 
Skriv ut

Ett väldigt vackert bröd som är perfekt till det mesta! Glutenfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Vispa ihop med fingervarmt vatten, äggvita, olja och honung till en degvätska. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till degvätskan. Vispa samman ordentligt med elvisp. Låt jäsa i ca 60 minuter till 30% större storlek.
  2. Dela degen i ca 25 bitar, rulla frallor med fuktade händer utan att knåda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper som i en blomma. Bygg från mitten och utåt. Tryck ihop bullarna tätt. Låt jäsa i ca 40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö solrosfrön över. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills det fått gyllene färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.