Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En god budapesttårta som man kan rulla ihop som en "rulltårta" eller göra två stycken på långpanna med fyllning emellan till fler personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Hacka nötterna fint. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker, fortsätt att vispa några minuter. Blanda samman nöthacket, vetemjöl, kakao och vänd försiktigt ner det i marängsmeten.
  3. Bred ut smeten på bakplåtspapper på en långpanna.
  4. Grädda kakan ca 20 minuter. Låt den kallna innan den fylls.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • corillo 25 maj 2009

    Blev gott, men varför smakar hemmagjord budapest aldrig som på kondis?

  • Sanjer 13 februari 2011

    Jättegott! Använde mig av hallon istället för mandariner, blev kanon.

  • rundgre 11 juni 2011

    Mmmm jättegod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.