Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Burgundisk räk- och laxgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik variant på den klassiska köttgrytan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Smält i 1 msk matfett i en kastrull och fräs upp räkskalen. Häll över vin och vatten och låt koka ca 10 minuter. Sila buljongen.
  2. Skala lök och vitlök. Finhacka vitlöken och dela löken i mindre bitar. Ansa svampen och dela i två eller fyra delar. Skär laxen i mindre bitar.
  3. Smält 1 msk matfett och fräs lök, vitlök och svamp några minuter. Tillsätt tomatpuré, timjan, buljjongtärning samt räkbuljongen. Låt det koka upp.
  4. Vispa samman grädde och mjöl och rör ner i såsen. Låt grytan koka upp under omrörning. Lägg i laxbitarna och koka ca 5 minuter. Lägg i räkorna och låt dem bli varma.
  5. Godast att servera till är kokt ris eller pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.