Smakrik variant på den klassiska köttgrytan.
Instruktioner
- Skala räkorna.
Smält i 1 msk matfett i en kastrull och fräs upp räkskalen.
Häll över vin och vatten och låt koka ca 10 minuter.
Sila buljongen.
- Skala lök och vitlök.
Finhacka vitlöken och dela löken i mindre bitar.
Ansa svampen och dela i två eller fyra delar.
Skär laxen i mindre bitar.
- Smält 1 msk matfett och fräs lök, vitlök och svamp några minuter.
Tillsätt tomatpuré, timjan, buljjongtärning samt räkbuljongen. Låt det koka upp.
- Vispa samman grädde och mjöl och rör ner i såsen. Låt grytan koka upp under omrörning.
Lägg i laxbitarna och koka ca 5 minuter.
Lägg i räkorna och låt dem bli varma.
- Godast att servera till är kokt ris eller pressad potatis.
Publicerat den
14 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar