Pizzan är så stor att man får ut 4-5 bitar.
Instruktioner
- Lös upp jästen i det varma vattnet. Blanda i olja, salt, socker och så mycket mjöl att det blir en blank och smidig deg.
Täck över degen och låt den jäs till dubbel storlek 30-40 min.
- Slå upp degen och arbeta igenom den igen.
Kavla ut den till en stor rund kaka på bakpappersklädd plåt, så stor som plåten tillåter.
- Täck ytan med en blandning av olja och chilisauce. Lägg tomatskivorna i en ring längs kanten. Strö lite av den rivna osten i mitten och dofta över hälften av örtkryddan.
- Täck hela pizzan med champinjoner, gärna i prydligt mönster. Strö på resten av kryddorna och osten bland med smulad ädelost.
- Grädda pizzan till fin färg ca 15 minuter i 225-250º.
Publicerat den
3 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar