Nästan smälter i munnen gör dessa cheesecakebrownies - en perfekt kombination av kladdig chokladbotten och krämig fyllning!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
- Smält smöret i en större kastrull.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt socker och ägg.
Rör smeten slät.
- Sikta ner alla de torra ingredienserna och rör åter smeten slät.
- Bre ut smeten jämnt i en smord och mjölad form eller bakpappersklädd liten långpanna, ca 22x32 cm.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
- Rör samman philadelphiaost och créme fraiche medan kakan gräddas.
Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
- Bryt chokladen i bitar och smält i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn.
Rör ner chokladsåsen i smeten till fyllningen.
- Ta ut kakan ur ugnen då den fortfarande är lite kladdig, prova med sticka.
Häll över fyllningen och ställ åter in kakan i nedre delen av ugnen.
Grädda i ytterligare ca 10 minuter eller tills fyllningen stannat.
- Låt kakan kallna i formen och skär därefter upp i rutor.
- Garnera med granatäppelkärnor.
- Lycka till! Njut!
Publicerat den
11 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ha precis blivit bjuden på denna underbara kaka.. Mm vilken upplevelse. Full pott från min sida får den.
Gjorde denna cheesecake som efterrätt till min kvinna på kvinnodagen. Blir, om möjligt, bara bättre följande dag. Vad den skulle ha smakat dag två vet jag inte, våra barn slukade de sista bitarna...
Jag lagade den till min mormors födelsedag och den blev helt fantastiskt god. Bjöd några vänner på den också, och nu vill alla att jag ska baka något lika gott åt dem :) Rekommenderas starkt! Både gott och lättlagat.
Det va helt suverän god :) alla i familjen gillade den ovanligt här. full pott
Jag kan bara instämma med övriga kommentarer. Fantastiskt god kaka!!! Kommer definitivt att göra den många, många fler gånger. Tack så mycket för receptet! Mvh Anna
Gott tillsammans med hallon som ger en härlig syrlig brytning till det söta
Hade dessa med mig på jobbet i fredags och de blev mycket uppskattade!! :)
Förvaras kakan i kylen eller i rumstemperatur? Tänkte nämligen baka den idag och bjuda på den imorgon på jobb.
Vid min gud så god kaka!!
Supergott! En 5 i betyg.