Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecakebrownies

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Nästan smälter i munnen gör dessa cheesecakebrownies - en perfekt kombination av kladdig chokladbotten och krämig fyllning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Smält smöret i en större kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt socker och ägg. Rör smeten slät.
  3. Sikta ner alla de torra ingredienserna och rör åter smeten slät.
  4. Bre ut smeten jämnt i en smord och mjölad form eller bakpappersklädd liten långpanna, ca 22x32 cm.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  6. Rör samman philadelphiaost och créme fraiche medan kakan gräddas. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
  7. Bryt chokladen i bitar och smält i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn. Rör ner chokladsåsen i smeten till fyllningen.
  8. Ta ut kakan ur ugnen då den fortfarande är lite kladdig, prova med sticka. Häll över fyllningen och ställ åter in kakan i nedre delen av ugnen. Grädda i ytterligare ca 10 minuter eller tills fyllningen stannat.
  9. Låt kakan kallna i formen och skär därefter upp i rutor.
  10. Garnera med granatäppelkärnor.
  11. Lycka till! Njut!

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Vxlhaxan 18 februari 2009

    Ha precis blivit bjuden på denna underbara kaka.. Mm vilken upplevelse. Full pott från min sida får den.

  • WhiteZpirit 14 mars 2009

    Gjorde denna cheesecake som efterrätt till min kvinna på kvinnodagen. Blir, om möjligt, bara bättre följande dag. Vad den skulle ha smakat dag två vet jag inte, våra barn slukade de sista bitarna...

  • agene4ka 23 mars 2009

    Jag lagade den till min mormors födelsedag och den blev helt fantastiskt god. Bjöd några vänner på den också, och nu vill alla att jag ska baka något lika gott åt dem :) Rekommenderas starkt! Både gott och lättlagat.

  • sunflower100 30 mars 2009

    Det va helt suverän god :) alla i familjen gillade den ovanligt här. full pott

  • Annafbg 5 april 2009

    Jag kan bara instämma med övriga kommentarer. Fantastiskt god kaka!!! Kommer definitivt att göra den många, många fler gånger. Tack så mycket för receptet! Mvh Anna

  • Lotten_J 17 april 2009

    Gott tillsammans med hallon som ger en härlig syrlig brytning till det söta

  • blanchee 25 maj 2009

    Hade dessa med mig på jobbet i fredags och de blev mycket uppskattade!! :)

  • Whiterabbit 30 augusti 2009

    Förvaras kakan i kylen eller i rumstemperatur? Tänkte nämligen baka den idag och bjuda på den imorgon på jobb.

  • PethraD 25 oktober 2009

    Vid min gud så god kaka!!

  • nordan71 6 februari 2011

    Supergott! En 5 i betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.