Väldigt mäktig och sjukt god!
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 175 grader. Smöra och mjöla lätt en 23 cm i diameter stor rund form.
Smält smör och choklad i en kastrull över låg värme under omrörning tills allt är slätt.
- Ta bort från värmen och vispa ner sockret. Tillsätt ägg och mjölk, vispa ordentligt. Tillsätt mjöl, rör om tills det precis blandats.
- Fördela smeten jämnt i formen. Grädda i 25 minuter. Ta ut kakan och sänk värmen till 150 grader.
- Gör toppingen genom att vispa samman färskost, socker, ägg och vaniljsocker i en skål tills allt blandats väl. Rör ner yoghurten och häll sedan toppingen över kakan i formen.
- Grädda i ytterligare 45-55 minuter, eller tills kakan knappt har stelnat.
- Lossa kakan längs formens kanter med en kniv. Låt svalna något innan den tas upp ur formen.
- Förvara i kylskåp i minst 4 timmar eller över natten innan du skär den i bitar.
Ringla smält choklad över och servera choklad doppade jordgubbar till.
Publicerat den
6 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
blir chokladdelen kladdig/saftig eller mer åt det torra hållet?
Den blir inte åt det torra hållet iaf men jag vet inte hur jag ska förklara hur den blir heller :) Vi kan säga att den är både mjuk saftig och lite kladdig :)