Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chicken satay

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Thailänsk enkel och god rätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg träspetten.
  2. Vispa ihop marinaden och lägg kycklingfiléerna att marinera minst 1/2 timme. Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar och gör så många kycklingspett du kan! Sätt ugnen på grillvärme, 225 grader. Lägg spetten på ett galler ovanpå en långpanna. Grilla i ugn ca 7-8 minuter på varje sida. Eller stek kycklingbitarna i smör i några minuter i en stekpanna och trä sedan upp på spett. Gör såsen under tiden: Jordnötssås:
  3. Skala och riv ingefäran. Krama ur den rivna ingefäran och lägg saften i en skål. Skala och pressa ner vitlöken. Blanda samman med kokosmjölk, jordnötssmör och chilisås. Servera kycklingspetten att doppa i jordnötssåsen med salladen och eventuellt jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.