Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate Chunk Cheesecake

 
Skriv ut

En cheesecake på äkta amerikanskt vis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Ta fram en springform och kläm fast ett bakplåtspapper vid botten. Det blir på så sätt lättare att servera kakan.
  3. Mixa sedan sönder kexen helt och hållet. Blanda kexsmulorna med kakao, socker och smör och tryck sedan ut degen i en springform.
  4. Rör ihop cream cheese, socker, 2 dl utav mjölet, vaniljsocker och salt till en jämn smet. Bästa sättet att göra det är med en slickepott eftersom osten kan vara lite hård. Rör sedan i äggen, ett i taget.
  5. Blanda sedan den krossade chokladen med det resterande (2 dl) mjölet och vänd ner i smeten.
  6. Häll fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 1 tim och 15 min, eller tills kakan är fast.
  7. Låt kakan svalna och kyl sedan i minst 4 tim.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.