Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och blåbärskaka

 
Skriv ut

Lite väl mycket socker i receptet tycker jag. Jag minskar till 4-5 dl socker. Smaksensation med blåbär och choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader. Smörj och bröa en form med höga kanter, ca 35-40 cm, eller klä plåten med bakplåtspapper.
  2. Bland socker, vetemjöl och vaniljsocker. Sikta i bakpulver och kakao. Smält smöret. Rör ner hett vatten och det smälta smöret i de torra ingredienserna. Vispa därefter i äggen. Fördela smeten på plåten. Strö över blåbär och grädda i 30-35 minuter.
  3. Låt kakan svalna. Bred sedan ett tunt lager blåbärssylt på kakan. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt olja och rör om. Bred chokladen över kakan. Låt chokladen stelna och skär kakan i lite större rutor som sedan delas till trekantiga bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.