Lite väl mycket socker i receptet tycker jag. Jag minskar till 4-5 dl socker. Smaksensation med blåbär och choklad.
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
Smörj och bröa en form med höga kanter, ca 35-40 cm, eller klä plåten med bakplåtspapper.
- Bland socker, vetemjöl och vaniljsocker. Sikta i bakpulver och kakao.
Smält smöret. Rör ner hett vatten och det smälta smöret i de torra ingredienserna. Vispa därefter i äggen.
Fördela smeten på plåten. Strö över blåbär och grädda i 30-35 minuter.
- Låt kakan svalna. Bred sedan ett tunt lager blåbärssylt på kakan.
Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt olja och rör om. Bred chokladen över kakan. Låt chokladen stelna och skär kakan i lite större rutor som sedan delas till trekantiga bitar.
Publicerat den
27 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar