Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och hasselnötskakor

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Goda och spröda kakor som passar perfekt till ett kallt glas mjölk! Omtyckt av både vuxna och barn. Välj själv ifall du vill ha vit, ljus eller mörk choklad. Jag tyckte det var lite snålt med 50 gram choklad och nötter som det stod i originalreceptet så jag öste på med 100 gram men gör så du tycker det blir bra :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ihop vetemjöl, potatismjöl och strösocker i en bunke (eller matberedare). Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta ihop till en fin deg. Knåda inte för mycket då degen precis ska gå ihop. Lägg degen i en plastpåse och låt den ligga i kylen minst 1 timme.
  2. Sätt på ugnen på 200 grader. Hacka chokladen och nötterna grovt och knåda sedan ihop degen på nytt med chokladen och nötterna.
  3. Rulla små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 min tills kakorna fått finfin färg.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Jazz90 30 april 2012

    För hur många kakor är detta? :)

  • kekke46 4 mars 2013

    Underbart goda var dom här kakorna. Kommer garanterat att baka dom igen. Du får en 5 av mig

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.