Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och hasselnötstårta

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ser underbart god ut, måste testas. Har ingen bild på den här men förhoppningsvis kommer jag ihåg att ta en bild på den när den har blivit bakad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa hasselnötterna till ett fint pulver i matberedare.
  3. Hacka 200 g av chokladen grovt och kör den sedan i mixern tillsammans med nötterna.
  4. Tillsätt kakao, smör och strösocker och mixa krämigt.
  5. Separera äggen och tillsätt äggulan i smörsmeten och mixa.
  6. Vispa upp vitorna till ett hårt skum i en torr och ren bunke.
  7. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget.
  8. Fyll smeten i en smord teflonform med löstagbar kant, 25 cm i diameter. Bryt den resterande chokladen i bitar och stick ned dem i kakan.
  9. Baka tårtan i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig, men tänk på att chokladbitarna kommer att kladda av sig på stickan trots att kakan är färdig.
  10. Peanut butter frosting:
  11. Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
  12. Bred frostningen på tårtan och garnera med blandade nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.