Gillar du choklad är denna tårta något för dig!
Instruktioner
- Botten: Klipp till en bit bakplåtspapper lika stor som botten av en form med avtagbar kant och 20 cm diameter. Lägg papperet i botten på formen. Mixa digestivekexen tillsammans med smör till en jämn massa. Tryck ut massan i botten av formen. Ställ kallt.
- Fyllning: Rosta mandlarna i en torr, het panna i cirka 7 minuter. Låt svalna och hacka dem fint. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna en stund. Lägg färskosten i en bunke tillsammans med sockret och häll i den smälta chokladen under vispning, gärna med elvisp. Smält gelatinbladen försiktigt i en kastrull tillsammans med Amaretto eller apelsinsaft; rör ner detta i smeten. Vispa grädden i en separat bunke och vänd ner grädden i smeten. Fördela fyllningen i formen och låt stå kallt i minst 4 timmar. Det går också bra att frysa tårtan; ta då fram den en halvtimme innan den ska serveras.
- Dekorera med rostade, hackade mandlar och riven choklad.
Publicerat den
1 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar