Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad - och nötpaj

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Något för chokladnjutaren. Ganska söt, ätes i små portioner

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 200 grader. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och vetemjöl. Rör samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen, 12-15 minuter. Låt pajskalet kallna. Häll grädde,socker,sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull. Låt det koka upp och bubbelkoka på svag värme, ca 20 minuter. Rör då och då i massan. Hacka under tiden nötter och choklad. Ta kastrullen från värmen och rör ner matfett,choklad och nöt- russinmixen. Rör tills choklad och matfett har smält och massan är blank. Låt det svalna lite. Häll massan i det gräddade pajskalet coh låt pajen stå svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.