Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbiskvikaka utan ugn

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Mycke gott till en kopp kaffe

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda margarin, socker, sirap och mjölk i en kastrull och värm upp långsamt. Tillsätt den färdiga drickchokladen, kakaopulvret och hälften av de krossade kexen och blanda väl. Tillsätt resten av ingredienserna och rör tills det blandas väl. Pressa ner massan i en form, ca 20 cm i diameter. Sätt formen i kylskåpet och låt den stå tills massan är aldeles fast. Ta den ur formen.
  2. Gör chokladglasyren genom att smälta ihop blockchokladen brutna i småbitar och smöret ( ev över vattenbad ) under omröring. Bred glasyren över kakan och låt den stelna. Skär den i tårtformande bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.