Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppade cookies

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Naggande goda kakor med mycket chokladsmak. Supergoda till ett glas kall mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör, vaniljsocker och brun farin poröst. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och havregryn. Blanda till en smidig deg. Vänd ner hackade nötter och choklad.
  3. Rulla till runda kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till kakorna med en kniv. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter, tills kakorna fått fin färg. Låt dem svalna helt.
  4. Smält den ljusa chokladen över vattenbad. Doppa undersidan av kakan i chokladen. Lägg den upp och ned så att chokladen får stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.