- Serverar: 1 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Lättbakat i långpanna.
Gott till kaffe.
Instruktioner
- Plommonfyllning: Kärna ur plommonen och skär i något mindre bitar.
Mät upp vatten och socker i en kastrull och ge blandningen ett uppkok.
- Lägg ner plommonbitarna och låt sjuda upp.Dra kastrullen från värmen och ställ att svalna något.
- Kladdkakan:
Sätt ugn på 175 minuter.Klä en liten långpanna,ca 20x25 cm med bakplåtspapper.
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med matfettet under omrörning.
- Ta kastrullen från värmen.
Rör ner florsockret och äggen ett i taget i chokladsmöret.
- Sikta sist ner vetemjölet och rör smeten slät.
Bre ut smeten jämnt i långpannan.
- Mät upp 2 dl av plommonbitarna och låt lagen rinna av.
Strö ut bitarna jämnt över kaksmeten.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.
Prova med en sticka,kakan får gärna vara lite kladdig då den tas ut ur ugnen.
- Låt svalna.
Skär upp den kalla kakan i bitar och servera gärna tillsammans med lite lättvispad grädde.
Publicerat den
23 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar