Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkladdkaka med plommon

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Lättbakat i långpanna. Gott till kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plommonfyllning: Kärna ur plommonen och skär i något mindre bitar. Mät upp vatten och socker i en kastrull och ge blandningen ett uppkok.
  2. Lägg ner plommonbitarna och låt sjuda upp.Dra kastrullen från värmen och ställ att svalna något.
  3. Kladdkakan: Sätt ugn på 175 minuter.Klä en liten långpanna,ca 20x25 cm med bakplåtspapper.
  4. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med matfettet under omrörning.
  5. Ta kastrullen från värmen. Rör ner florsockret och äggen ett i taget i chokladsmöret.
  6. Sikta sist ner vetemjölet och rör smeten slät. Bre ut smeten jämnt i långpannan.
  7. Mät upp 2 dl av plommonbitarna och låt lagen rinna av. Strö ut bitarna jämnt över kaksmeten.
  8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Prova med en sticka,kakan får gärna vara lite kladdig då den tas ut ur ugnen.
  9. Låt svalna. Skär upp den kalla kakan i bitar och servera gärna tillsammans med lite lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.