Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piffig plommon marmelad

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En modern plommon marmelad som får ett sting av kanel, pepperoncino och bitar av äpple.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj samtliga frukter.
  2. Plommonen. Kärna ur och skär dem i 4 bitar. Skalen ska vara kvar. 
  3. Äpplena (skal kan tas bort) men äppelbitarna tappar dock helt sin form och blir till mos. Kärna ur och skär dem i 4 klyftor, 1 klyfta äpple delas sedan i 6 mindre bitar.
  4. Lägg frukten i en stor hög gryta och tillsätt citronsaften, kanelstången och pepperoncinon + hälften av sockret. Vill du ha en starkt kryddig het marmelad delar du även pepperoncinon på mitten. Koka upp kraftig på hög värme i ca 6 min under konstant omrörning.
  5. Resterande socker blandas bra med fruktpektinet.  Rör ner det. Koka kraftigt i ytterligare 3 min under omrörning.
  6. Skumma noga av.
  7. Fyll marmeladen på väl rengjorda, varma burkar.  Tillslut dem och låt dem kallna upp och ner. Förvara marmeladen mörkt och svalt så håller den sig länge.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.