Jag skulle vilja ha hjälp med roliga recept för marmelader, sylter och chutney. Just nu är mina björnbär är inte riktigt mogna men jag vill göra en god marmelad eller sylt, gärna med någon sprit i. Gärna med förslag på recept för andra frukter och bär. Har snart päron som ska tas om hand.
Tack på förhand!
Shoutoutloud10 september 2009
Tomat- och citrongräsmarmelad den här marmeladen tycker jag om, det är ett recept från Leila Linderholm. jag har ibland i lite finhackad röd chili det blir faktiskt gott:p
berggrenskan10 september 2009
I tisdags åt jag en gorgonzolapannacotta med lufttorkad skinka och päronshutney. Supergott, ska försöka göra det själv.
Har hittat päronchutney här på MK, skall vara med russin i. Pannacottan får jag chansa lite på, men det borde gå att få till.
Päronchutneyn passar säkert även till en stek eller en grillad köttbit lika väl som på ostbrickan.
Countrygirl10 september 2009
tack för tipset till päronchutney, Har du något recept?
berggrenskan10 september 2009
T.ex denna hittade jag här på MK. Har inte hunnit prova den själv än, men det känns som ingredienserna är "rätt" Päronchutney
E det nån som har recept på tomatmarmelad med mandel?
mooseella14 december 2009
är väl bara att finhacka lite mandel och röra ner, så hade jag gjort.
Här kommer ett recept på en annan marmelad som är toppengod =)
Nektarinmarmelad
Tid: ca 20 minuter
Mängd: ca 1 liter
Ingredienser:
8 mogna nektariner
2 dl vatten
5 dl syltsocker
½ dl pinjenötter
Gör så här:
Halvera, kärna ur och skär nektarinerna i bitar.
Lägg bitarna i en gryta och häll över vattnet.
Låt koka utan lock i ca 5 minuter.
Rör i syltsockret och låt koka häftigt i 2 minuter.
Ta kastrullen åt sidan och låt stå i 5 minuter.
Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna.
Ta upp och låt svalna.
Skumma nektarinmarmeladen noga och blanda i
pinjenötterna.
.
Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar.
Ställ kallt att stelna.
Recept från tidningen Allt om Mat sommarspecial
2007
Jag skulle vilja ha hjälp med roliga recept för marmelader, sylter och chutney. Just nu är mina björnbär är inte riktigt mogna men jag vill göra en god marmelad eller sylt, gärna med någon sprit i. Gärna med förslag på recept för andra frukter och bär. Har snart päron som ska tas om hand.
Tack på förhand!
Tomat- och citrongräsmarmelad den här marmeladen tycker jag om, det är ett recept från Leila Linderholm. jag har ibland i lite finhackad röd chili det blir faktiskt gott:p
I tisdags åt jag en gorgonzolapannacotta med lufttorkad skinka och päronshutney. Supergott, ska försöka göra det själv.
Har hittat päronchutney här på MK, skall vara med russin i. Pannacottan får jag chansa lite på, men det borde gå att få till.
Päronchutneyn passar säkert även till en stek eller en grillad köttbit lika väl som på ostbrickan.
tack för tipset till päronchutney, Har du något recept?
T.ex denna hittade jag här på MK. Har inte hunnit prova den själv än, men det känns som ingredienserna är "rätt"
Päronchutney
Har hittat några marmelad/sylt/chutney i min kokbok som kanske kan vara av intresse.
Rubussylt
Päronmarmelad
Kiwi- och ingefärsmarmelad
Purjolöksmarmelad
Apelsin- och chilichutney
Päronchutney
Äppel- och tomatmarmelad
tackar och niger (Y)
Hej, någon som vet någon marmelad med kardemumma? :p
Roliga vet jag inte men grön tomatmarmelad och morotsmarmelad med kanel är två av mina favoriter(L)
Här är mitt recept på rabarbersyl/marmelad. Går att smaksätt med kardemumma om man vill..
http://www.matklubben.se/matklubben/mooseella/kokbok/?id=2692975&recipeid=68278
plommonmarmelad med kardemumma
Här får du förslag på 3 sylt/marmelader tlll.
Pikant rabarbersylt
Kryddig lingonmarmelad
Mangosalsa
E det nån som har recept på tomatmarmelad med mandel?
är väl bara att finhacka lite mandel och röra ner, så hade jag gjort.
Här kommer ett recept på en annan marmelad som är toppengod =)
Nektarinmarmelad
Tid: ca 20 minuter
Mängd: ca 1 liter
Ingredienser:
8 mogna nektariner
2 dl vatten
5 dl syltsocker
½ dl pinjenötter
Gör så här:
Halvera, kärna ur och skär nektarinerna i bitar.
Lägg bitarna i en gryta och häll över vattnet.
Låt koka utan lock i ca 5 minuter.
Rör i syltsockret och låt koka häftigt i 2 minuter.
Ta kastrullen åt sidan och låt stå i 5 minuter.
Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna.
Ta upp och låt svalna.
Skumma nektarinmarmeladen noga och blanda i
pinjenötterna.
.
Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar.
Ställ kallt att stelna.
Recept från tidningen Allt om Mat sommarspecial
2007