Vad ska man göra med alla plommon? Vi har mängder och skulle vilja utbyta lite idéer.
Jag har gjort kräm och paj Lättlagad plommonpaj
och tänkte att det skulle bli lite marmelad också. Men jag vill gärna ha fler tips.
Inlagda plommon med en skvätt konjak i. Har inget recept dock, men det finns säkert här! Åt dem som dessert för några år sedan ihop med vispad grädde. Grymt gott!!
maithab11 augusti 2009
Mer tips, tack.
Kanske chutney?
Cassiopeya11 augusti 2009
Plommonmarmelad så klart! Jättegott =) Jag fryser in bär och socker tillsammans, så är det bara att koka ihop marmeladen när det börjar sina i burken =) Smaskens!
boz196511 augusti 2009
Plommonvin är en höjdare till desserten
idea_11 augusti 2009
Den godaste plommonmarmelad jag någonsin gjort lade jag till en citron i. Supergott till en vällagrad ost :D
Jag och min sambo har gjort plommonvin två år i rad nu(Y)
NicolinaZ9 september 2009
Jag hade samma "plommonproblem" och kombinerad Ros' plommonsylt med kanel med en annan plommonmarmelad med mandel. Fast utan mandel och med anisisop som tillägg till kanelen. Lite pyssligt att kärna ur, skålla o skala, men underbart gott! Något kilo bara kärnade jag ur och hällde över avsvalnad sockerlag (ca fem delar vatten o tre delar socker + lite askorbinsyra får koka ihop), lade citronskivor överst, för att hålla färgen, och frös in. Kommer att bli super med glass i vinter! detsamma gjorde jag fö med skalade äppelklyftor också, fast dem kokade jag också upp i lite sockervatten!:p
anneli19899 september 2009
om någon har plommon över så kan jag gärna ta hand om en del :)
Ulrika919 september 2009
Jag måste erkänna att jag känner mig lite som räddaren i nöden här;) Har även gjort en till chutney, men inte hunnit lägga in receptet än. Kommer nog snart :)
Jo jag har ett recept till. Mamma gjorde en god efterätt häromdagen. La plommon (med kärnor alltså, mest för att dom ska hålla den fina formen, går även att kärna ut först men dom faller ut så lätt efteråt så det är ingen fara) strö över socker och valnötter och in typ 20 minuter i typ 200 grader. Sedan ät det med smaksatt yoghurt (kanel,socker och mynta tror jag vi hade) eller vanlijglass :) Det var gott.
sikaal9 september 2009
Använder ni saft går det utmärkt att koka saft på plommon! Kom bara ihåg att plommonen skall vara ordentligt mogna :)
(koka 3-4dl vatten/kg plommon, sila, mät upp råsaften och koka med 500-600g socker/liter, lite konserv. m., buteljera)
Vad ska man göra med alla plommon? Vi har mängder och skulle vilja utbyta lite idéer.
Jag har gjort kräm och paj
Lättlagad plommonpaj
och tänkte att det skulle bli lite marmelad också. Men jag vill gärna ha fler tips.
:)Hej!
Här är några av mina förslag
Plommonkaka à la Nettan
Plommonpaj
Plommonsylt med kanel
Plommonparfait
Inlagda plommon med en skvätt konjak i. Har inget recept dock, men det finns säkert här! Åt dem som dessert för några år sedan ihop med vispad grädde. Grymt gott!!
Mer tips, tack.
Kanske chutney?
Plommonmarmelad så klart! Jättegott =) Jag fryser in bär och socker tillsammans, så är det bara att koka ihop marmeladen när det börjar sina i burken =) Smaskens!
Plommonvin är en höjdare till desserten
Den godaste plommonmarmelad jag någonsin gjort lade jag till en citron i. Supergott till en vällagrad ost :D
Prova detta recept med plommon - jag gillar det jättemycket!
Äppelkaka eller Friggis frukt- eller bärkaka
Eller det här som är lite annorlunda!:
Plommonkarameller
123Linnea
Jag och min sambo har gjort plommonvin två år i rad nu(Y)
Jag hade samma "plommonproblem" och kombinerad Ros' plommonsylt med kanel med en annan plommonmarmelad med mandel. Fast utan mandel och med anisisop som tillägg till kanelen. Lite pyssligt att kärna ur, skålla o skala, men underbart gott! Något kilo bara kärnade jag ur och hällde över avsvalnad sockerlag (ca fem delar vatten o tre delar socker + lite askorbinsyra får koka ihop), lade citronskivor överst, för att hålla färgen, och frös in. Kommer att bli super med glass i vinter! detsamma gjorde jag fö med skalade äppelklyftor också, fast dem kokade jag också upp i lite sockervatten!:p
om någon har plommon över så kan jag gärna ta hand om en del :)
Jag måste erkänna att jag känner mig lite som räddaren i nöden här;) Har även gjort en till chutney, men inte hunnit lägga in receptet än. Kommer nog snart :)
Plommon och hallon muffins
Plommonchutney med balsamvinäger
Plommonchutney med ingefära och citron
Plommonsmulpaj
Jo jag har ett recept till. Mamma gjorde en god efterätt häromdagen. La plommon (med kärnor alltså, mest för att dom ska hålla den fina formen, går även att kärna ut först men dom faller ut så lätt efteråt så det är ingen fara) strö över socker och valnötter och in typ 20 minuter i typ 200 grader. Sedan ät det med smaksatt yoghurt (kanel,socker och mynta tror jag vi hade) eller vanlijglass :) Det var gott.
Använder ni saft går det utmärkt att koka saft på plommon! Kom bara ihåg att plommonen skall vara ordentligt mogna :)
(koka 3-4dl vatten/kg plommon, sila, mät upp råsaften och koka med 500-600g socker/liter, lite konserv. m., buteljera)