Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättlagad plommonpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ett gott sätt att bli av med den dignande plommonskörden. Ett tips om man har hinkvis med plommon är att dela dem på mitten, kärna ur dem och frysa in och sedan använda till denna paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör mandeln i en matberedare. Tillsätt sedan margarin, mjöl och 0,5 dl socker och blanda till en deg. Häll eventuellt på 1 msk kallt vatten om det behövs. Låt degen vila kallt i minst en halvtimme. Dela plommonen i halvor och kärna ur dem. Blanda ströbröd, 1 dl socker och kanel samt. ev. ingefära. Smörj en liten långpanna eller en stor pajform och klä den med degen. Strö ut ströbrödsblandningen över och lägg sedan på plommonen med skalen uppåt. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter.
  2. Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.