Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Creole Orange Marmelad

 
Skriv ut

Ännu en sort att ha på mackan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär apelsinerna i mycket tunna bitar. Häll över vattnet och låt stå över natten.
  2. Koka blandningen tills skalen mjuknat, ca 10 min. Låt stå utan lock till nästa dag.
  3. Mät upp massan. Mixa den ev. för finare konsistens.
  4. Tillsätt 1 dl råsocker strö per dl apelsinmassa.
  5. Koka under omrörning tills marmeladen blivit så tjock att den sakta rinner av en sked, ca 20 min.
  6. Tag kastrullen från plattan och rör tills marmeladen svalnat. Häll upp på rena burkar och förslut väl.
  7. Förvaras i kylskåp upp till 6 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.