En verklig festtårta - lätt att förbereda och bra att frysa.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Lägg bakplåtspapper på en eller två plåtar och rita rundlar med hjälp av botten på en 24 cm form med löstagbar kant. Tejpa ev overheadfilm innanför kanten på formen, så får du en extra jämn och blank kant på tårtan.
- Grovriv mandelmassan. Dela äggen och spara gulorna till moussen. Vispa vitorna hårt i ren, torr bunke med dito visp. Vänd ned mandelmassa och kokos i äggviteskummet och bred ut smeten i rundlarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen 15-20 minuter.
- Smält chokladen i vattenbad över svag värme och rör ned äggulor och rom i chokladen. Vispa grädden till fast, men ändå inte för hårt skum. Rör först ned litet av grädden i chokladsmeten och blanda väl. Vänd därefter ned resten.
- Lägg en av bottnarna i formen, fyll med hälften av chokladmoussen, lägg på den andra bottnen och häll på resten av moussen. Täck med plast och kyl eller frys tårtan.
- Lossa tårtan ur formen, lägg upp och garnera med pudrad kakao, chokladkaffebönor och ev hyvlad mörk choklad.
Publicerat den
24 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En mycket mäktig tårta med underbar chokladmousse. Kokosen gjorde tyvärr bottnarna lite väl torra och dominerande i smaken. Men en 4:a blir det tack vare den goda chokladen. Tilläggas bör att mandelmassan bör vara kylskåpskall när man river den och blandar ner i äggvitan.