Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmoussetårta med whiskysmak

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Hela tårtan går att göra dagen före.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form med löskant ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao och rör ner detta i äggsmeten. Tillsätt till sist det smälta smöret. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen 25-30 minuter. Diska formens kant och sätt tillbaka den runt kakan.
  2. Moussen: Rör whisky och socker tills sockret löst sig. Rör ner kesellan Smält chokladen över vattenbad och blanda ner den. Vispa grädden löst och vänd ner den i smeten i ett par omgångar. Bred moussen i ett tjockt lager över chokladkakan. Ställ tårtan i kylen minst en timme.
  3. Garnera med strimlad choklad och gärna obesprutade rosenblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.