- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Hela tårtan går att göra dagen före.
Instruktioner
- Smörj och bröa en form med löskant ca 24 cm i diameter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao och rör ner detta i äggsmeten. Tillsätt till sist det smälta smöret.
Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen
25-30 minuter. Diska formens kant och sätt tillbaka den runt kakan.
- Moussen:
Rör whisky och socker tills sockret löst sig. Rör ner kesellan
Smält chokladen över vattenbad och blanda ner den.
Vispa grädden löst och vänd ner den i smeten i ett par omgångar.
Bred moussen i ett tjockt lager över chokladkakan.
Ställ tårtan i kylen minst en timme.
- Garnera med strimlad choklad och gärna obesprutade rosenblad.
Publicerat den
25 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar