Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmuffins med amaretto

 
  • Serverar: 7 portioner
Skriv ut

Choklad och amaretto är en uppskattad kombination. För ännu lyxigare muffins kan mandelmassan blandas ut med amarettolikör istället för smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan. Rör smör och socker pösigt med en elvisp och tillsätt sedan äggen. Rör i mjölken i äggblandningen tillsammans med de torra ingredienserna och likören. Vispa tills allt är ordentligt blandat.
  2. Fördela smeten till hälften i de pappersklädda muffinsformarna. Lägg i en stor klick mandelmassa och täck sedan över mandelmassan med resten av smeten nästan upp till formkanten.
  3. Strö över mandelflis och grädda i 25-30 minuter i 175 grader för stora muffins och något kortare tid för de små.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.