Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmuffins med daim

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Smarrigt värre, dessa muffins bara smälter i munnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ pappersformar (stora) på en bakplåt. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, ska inte koka. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med bakpulver, kakao, vaniljsocker och potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Fyllpappersformarna till ¾ med smet. Tryck ner en daim ruta i varje form. Grädda mitt i ugnen 10-12 min. Om du väljer större muffins behöver de ca 15 min för att bli genomgräddade. Låt muffinsen svalna. Krossa daimet.
  2. Glasyren: Smält smöret och chokladen på svag värme, rör i ägget och blanda till sist i florsockret. Rör kraftigt och lägg sedan lite på var muffins när dom svalnat. Låt glasyren stelna något innan du stör över daim.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.