Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmuffins med hallongrädde

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Ljuvliga chokladmuffins med en fyllning av chokladkräm och hallongrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker fluffigt. Vispa i äggen. Vispa ut kakaon i varmt vatten och rör ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
  3. Fördela smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
  4. Vispa grädden och vispa i äggulan till hallongrädden. Rör försiktigt i sylten. Gör ett hål i varje muffins med en äppelurkärnare och spritsa i hallongrädden. Spara lite hallongrädde till garnering.
  5. Vispa smöret mjukt till chokladkrämen. Sikta i kakao och florsocker och vispa smöret fluffigt. Vispa i mjölken.
  6. Bred chokladkrämen på muffinsen och spritsa hallongrädde ovanpå. Garnera med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.