Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladöverdragna Chokladbollar

(19 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

För ett par år sedan praoade jag på det mysiga Bakeriet Nordgården, och det jag minns bäst från den tiden är deras sanslöst goda chokladbollar! Efter ett litet besök i mitt minne har jag idag försökt att efterlikna dessa så gott som möjligt, och ni får ursäkta mig nu om jag är lite för självsäker, men jag tycker faktiskt att mina blev snäppet godare..!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smöret med havregrynen, florsockret, vaniljsockret, o´boypulvret, kakaon och kaffet till en smidig smet.
  2. Rulla 8st lika stora bollar av smeten. Ställ kallt i minst 1 timme.
  3. Smält chokladen tillsammans med o´boypulveret och vaniljsockret.
  4. Doppa de kalla chokladbollarna i den smälta chokladen och strö över kokosflingor / strössel. Låt stå kallt i minst 2h så att chokladen stelnar ordentligt. Förvara i kyl.

Liknande recept

Kommentarer (19)

  • bikbok 11 september 2009

    Ännu ett recept jag måste spara, chokladbollar blir man aldrig för gammal för ;)

  • sve 30 januari 2010

    Dom där måste jag pröva att göra någon dag :) Ser ut som dom man köper ju.

  • Galadriel 20 februari 2010

    Dom blev verkligen goda! Nästa gång gör jag dom mindre eftersom dom var så mäktiga. Fick ingen ordning på chokladöverdraget, så dom blev inte alls lika fina som på din bild. Skippar nog chokladöverdraget nästa gång och rullar dom direkt i kokosen istället.

  • lollipop81 24 februari 2010

    Hur ska man egentligen lyckas doppa chokladbollarna så att det blir choklad över hela?

  • Kuromi 15 april 2010

    Goda, smakar dock för mycket florsocker :P Men mina vänner älskade dom i alla fall :)

  • monfo 5 maj 2010

    Gott! Mycket sött! En gång tog jag ljuschoklad istället för mörk och blandade i 1 msk kaffe istället för oboy och vaniljsocker och doppade bollarna i. Det blev också gott!

  • Amiie88 14 november 2010

    Väldigt goda! Tack för receptet. :)

  • cissi_nord 19 november 2010

    Detta recept måste ja bara testa! blir nog att göra lite till jul. Chockladälskare som man är :)

  • marcusdd 26 november 2010

    Provade detta recept nu på kvällen. Fick inte till det med den mörka chokladen så 100 g god choklad gick åt skogen, menmen. Får njuta av chokladbollarna nu istället. Man kanske skulle ta mörk blockchoklad istället då det verkar vara lättare att smälta?

  • Lunchdax 29 januari 2011

    Jag tog drygt 1dl florsocker istället eftersom jag inte gillar för sött, ganska svagt kaffe och äkta smör. Det blev uuunderbart! Jag hade ingen choklad att doppa i men det gjorde inget även om jag tror att det skulle göra det till ännu bättre! Godaste chokladbollarna!

  • emaxen 3 mars 2011

    Tack för ett lyckat recept på dessa chokladbollar. . Full pott på smak och hur lätta de var att chokladdoppa och definitivt lätta att äta. Tog ljus choklad istället för mörk då dessa ska säljas till barn på ett skoldisco i morgon kväll, lovar att de kommer gå åt. Kram emaxen

  • JanneH83 10 augusti 2011

    we call them nig.. ni.. no we don't we call them wienerbröds

  • Robjoo 28 augusti 2012

    Jätte goda chokladbollar gick åt som smör... ;) Helt klar 5 p av oss.

  • ettmod 28 augusti 2012

    jag ska jöra dem på lördag

  • ettmod 31 augusti 2012

    dem va inte så lätta att dåppa i chokladen

  • Tinjep 18 februari 2013

    Jättegott!

  • Parsparresater 11 maj 2013

    Mmmm... ser väldigt gott ut och är säkert väldigt gott också! Måste göra dessa idag, det är ju chokladbollens dag! :P

  • gabooze 6 augusti 2013

    Bytte ut kaffe mot vatten. Men gud va goda dom blev! Perfekt milda o mjuka!

  • kickan51 20 januari 2014

    Skall byta ut Mozardkulorna till nästa jul och prova med dessa Chokladbollar istället. Kickan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.