Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpuffar med passionsfruktkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Små och mjuka ”puffar” i choklad – som små praliner, med den godaste sötsyrliga kräm på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra en muffinsform med små muffinshål, 4–5 cm i diameter, eller använd små pappersformar. Panera med vetemjöl.
  2. Bryt eller hacka chokladen. Skär smöret i mindre bitar. Blanda smör och choklad i en bunke och smält över vattenbad på låg värme.
  3. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner mjöl- och chokladblandningen. Rör till en jämn smet.
  5. Klicka ut smeten i formarna, fyll till ca 2/3. Grädda 5–7 min mitt i ugnen, chokladpuffarna får gärna vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna.
  6. Halvera passionsfrukten, gröp ur kärnorna med sked och häll genom en finmaskig sil. Dra med en sked så att juicen pressas igenom.
  7. Vispa ihop allt till krämen.
  8. Lägg en klick kräm på varje puff vid servering. Dekorera med passionsfruktkärnor och pudra över kakao.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • begeanka 23 september 2008

    Värda 2.5 viktväktarpoäng styck.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.