Små och mjuka ”puffar” i choklad – som små praliner, med den godaste sötsyrliga kräm på toppen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smöra en muffinsform med små muffinshål, 4–5 cm i diameter, eller använd små pappersformar. Panera med vetemjöl.
- Bryt eller hacka chokladen. Skär smöret i mindre bitar. Blanda smör och choklad i en bunke och smält över vattenbad på låg värme.
- Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker.
- Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner mjöl- och chokladblandningen. Rör till en jämn smet.
- Klicka ut smeten i formarna, fyll till ca 2/3. Grädda 5–7 min mitt i ugnen, chokladpuffarna får gärna vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna.
- Halvera passionsfrukten, gröp ur kärnorna med sked och häll genom en finmaskig sil. Dra med en sked så att juicen pressas igenom.
- Vispa ihop allt till krämen.
- Lägg en klick kräm på varje puff vid servering. Dekorera med passionsfruktkärnor och pudra över kakao.
Publicerat den
22 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Värda 2.5 viktväktarpoäng styck.