En exotisk skapelse av solmogen frukt och mild kokosnöt.
Instruktioner
- Lägg gelatinet till passionsfruktkrämen i blöt i kallt vatten. Blanda passionsfruktjuice med florsockret i en skål. Krama ur gelatinet, värm upp det i en liten kastrull och lös upp det. Ta lite juice och rör ut med det upplösta gelatinet. .Blanda sedan med resten av passionsfruktjuicen. Rör sedan ner youghurt och crème fraiche i blandningen.
- Vispa grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker, lite i sänder. Tillsätt först grädden och sedan äggvitan i passionsfrukts - och yoghurtkrämen. Fördela krämen i 4 glas, täck över och låt stelna i kylen några timmar.
- Blötlägg gelatinet till kokoskrämen i kallt vatten. Värm upp kokosmjölk i en kastrull och lös upp palmsockret i den under omrörning. Krama ur gelatinet lätt och lägg det i den heta kokosmjölken och låt det lösa upp sig. Låt det sedan svalna något.
- Ta ut glasen ur kylen, fördela kokosblandningen ovanpå den stelnade passionskrämen och ställ in i kylen igen. Skölj limen i kallt vatten, torka av den och skär i klyftor. Ta ut innanmätet ur 2-3 färska passionsfrukter och fördela i glasen före servering. Garnera med limeklyftor.
Publicerat den
1 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar