Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionsfrukt och kokoskräm med yoghurt och lime

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En exotisk skapelse av solmogen frukt och mild kokosnöt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinet till passionsfruktkrämen i blöt i kallt vatten. Blanda passionsfruktjuice med florsockret i en skål. Krama ur gelatinet, värm upp det i en liten kastrull och lös upp det. Ta lite juice och rör ut med det upplösta gelatinet. .Blanda sedan med resten av passionsfruktjuicen. Rör sedan ner youghurt och crème fraiche i blandningen.
  2. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker, lite i sänder. Tillsätt först grädden och sedan äggvitan i passionsfrukts - och yoghurtkrämen. Fördela krämen i 4 glas, täck över och låt stelna i kylen några timmar.
  3. Blötlägg gelatinet till kokoskrämen i kallt vatten. Värm upp kokosmjölk i en kastrull och lös upp palmsockret i den under omrörning. Krama ur gelatinet lätt och lägg det i den heta kokosmjölken och låt det lösa upp sig. Låt det sedan svalna något.
  4. Ta ut glasen ur kylen, fördela kokosblandningen ovanpå den stelnade passionskrämen och ställ in i kylen igen. Skölj limen i kallt vatten, torka av den och skär i klyftor. Ta ut innanmätet ur 2-3 färska passionsfrukter och fördela i glasen före servering. Garnera med limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.