Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladringlad banan- och vallmokaka

 
  • Serverar: 20-24 portioner
Skriv ut

Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm.
  2. Smält smöret och mosa bananerna.
  3. Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vallmofrön i en bunke och rör ner i äggvispet.
  4. Rör ner kesella, bananmos och citronsaft. Bre ut smeten i långpannan och grädda i ca 15 minuter. Låt kakan svalna i pannan.
  5. Smält chokladen i mikron eller över varmt vattenbad och ringla över kakan. Skär upp den i rutor när chokladen stelnat. Garnera med en kvist citronmeliss. Servera eventuellt med lite grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.