Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladruta med tryffel

 
Skriv ut

Något för choklad- och tryffelälskarna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela chokladen i mindre bitar och smält ihop med smöret på låg temperatur.
  2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
  3. Blanda samman mjöl med vanillinsocker och bakpulver.
  4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
  5. Häll smeten i en smörad liten långpanna. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.
  6. Tryffel: Smält choklad och smör på svag värme i en kastrull.
  7. Låt svalna något och bred blandningen över kakan.
  8. Skär kakan i fyrkanter när härligheten svalnat.
  9. Pudra florsocker över vid servering och krön mästerverket med färska bär och en citronmelisskvist.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.