Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtarte

 
Skriv ut

En dessert fyllt med härligheter. En knaprig botten gjord på digestive och krokant och en mustig chokladfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

1. Börja med att krossa digestive i en skål. 2. Smält socker tills det löst sig och fått en härlig brun färg. 3. Tillsätt sedan en klick smör, krossad mandel, apelsinskal, pressad apelsinsaft och sist amaretton. 4. Häll upp blandningen på ett smörpapper och låt stå i kyl i ca 1 timme. 5. När krokanten är färdig så bryter du isär en bit i valfri storlek och smular ned i kexen. 6. Tillsätt sedan smält smör och lägg blandningen i en springform och låt stå i kylen i ca 30 min. 7. Förbered sedan chokladblandningen genom att hälla ned chokladen i en skål och tillsätt sedan uppvärmd grädde i omgångar. 8. Var försiktig så att chokladsmeten inte spricker. Skulle smeten spricka, tillsätt då lite kall grädde. 9. Häll ned smeten i springformen, över kex-lagret och låt stelna i minst 1 tim. 10. Toppa chokladtarten med färdig chokladmousse-mix.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.