Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladtarte med jordgubbar och daimkross

 
  • Serverar: 6-7 portioner
Skriv ut

Ljuvlig småsyrlig chokladkräm med mild smak av honung i ett frasigt pajskal. Toppad med sommarens solmogna jordgubbar och knäckig daim.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör ingredienserna till degen i en matberedare eller hacka samman degen för hand. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant - 24 cm diameter
  2. Ställ kallt i 30 minuter. Grädda sen i 200 grader i 15-20 minuter, tills skalet fått fin färg.
  3. Smält chokladen försiktigt över vattenbad. Blanda ner yoghurt, smör och honung. Rör tills du fått en slät kräm. Låt krämen svalna och bred ut den i formen. Ställ kallt.
  4. Snoppa och skölj jordgubbarna. Ta ut pajformen ur kylen. Fördela bären och avsluta med att strö över krossad daim.
  5. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.