Ljuvlig småsyrlig chokladkräm med mild smak av honung i ett frasigt pajskal. Toppad med sommarens solmogna jordgubbar och knäckig daim.
Instruktioner
- Kör ingredienserna till degen i en matberedare eller hacka samman degen för hand. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant - 24 cm diameter
- Ställ kallt i 30 minuter. Grädda sen i 200 grader i 15-20 minuter, tills skalet fått fin färg.
- Smält chokladen försiktigt över vattenbad. Blanda ner yoghurt, smör och honung. Rör tills du fått en slät kräm. Låt krämen svalna och bred ut den i formen. Ställ kallt.
- Snoppa och skölj jordgubbarna. Ta ut pajformen ur kylen. Fördela bären och avsluta med att strö över krossad daim.
- Servera!
Publicerat den
27 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar