Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muffins med jordgubbar, lemoncurd & vit choklad.

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Lite lyxiga muffins. Och väldigt goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du gör lemoncurden själv, börja med det. Lemoncurd: 1 citron 1 ägg 1 dl socker 50 g smör Tvätta citronen. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa ägget och 1 dl socker några minuter en skål. Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och -juice. Rör tills krämen tjocknat, ca 20 minuter. Skär smöret i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop vetemjöl och bakpulver. Tillsätt smält, avsvalnat smör, socker, ägg och 1 dl lemon curd. Blanda ihop. Vänd ner grovhackad vit choklad och halverade jordgubbar.
  3. Fördela i stora muffinsformar (smeten är ganska fast och fungerar inte i små, tunna muffinsformar).
  4. Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Sixten1 14 mars 2008

    De är helt sagolika!

  • soulfood 27 juni 2008

    Äntligen jordgubbssäsong igen! Det här är utan tvekan de godaste muffins jag nånsin ätit! Helt klart en fempoängare!

  • tiger2626 20 augusti 2008

    Måste bara säga att dessa var gudomligt goda!!! Alla som fått smaka tyckte detsamma....

  • eldila 7 september 2009

    Mums! Detta blir det till min födelsedag fast med röda krusbär i. Dem blev jättegoda!

  • leolina 18 oktober 2009

    gjorde dessa fast med hallon! tyckte de var rätt goda,men man kände ingen lemon curd smak på dom!

  • baraklara 9 februari 2012

    Går det att använda frysta bär?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.