Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtarte med kolafyllning och chokladtryffeltäcke med flingsalt

 
Skriv ut

Tokigt gott- vad mer behövs sägas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tarteskal: Blanda smör och socker tills det blir fluffigt. Blanda i ägget. Blanda sedan de torra ingredienserna och sikta ner dem i smörblandningen. Rör ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet en halvtimme.
  2. Kavla ut degen mallan plastfolie och klä en pajform med löstagbar votten, ca 25 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt vila i kyl i 30 minuter. Förbaka pajskalet i 10 minuter i 225 grader.
  3. För att vara säker på att kanterna inte "rasar ner" kan du lägga ett bakplåtspapper på skalet och fylla formen med tex. torkade ärter.
  4. Kolafyllning: Sjud vatten, socker och sirap i 15 minuter på låg värme till en tjock sirapsliknande konsistens. Rör ner smör, grädde och smetana eller gräddfil. Fyll tarteformen med kola smeten och baka 40 minuter i 165 grader. Låt kallna.
  5. Tryffeltäcke: Koka upp grädden. Tillsätt chokladen under omrörning och rör tills massan är slät och blank. Häll chokladmassan över den kalla kolatarten och strö lite flingsalt över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.