Tokigt gott- vad mer behövs sägas.
Instruktioner
- Tarteskal:
Blanda smör och socker tills det blir fluffigt. Blanda i ägget.
Blanda sedan de torra ingredienserna och sikta ner dem i smörblandningen. Rör ihop till en deg.
Låt degen vila i kylskåpet en halvtimme.
- Kavla ut degen mallan plastfolie och klä en pajform med löstagbar votten, ca 25 cm i diameter.
Nagga med en gaffel och låt vila i kyl i 30 minuter.
Förbaka pajskalet i 10 minuter i 225 grader.
- För att vara säker på att kanterna inte "rasar ner" kan du lägga ett bakplåtspapper på skalet och fylla formen med tex. torkade ärter.
- Kolafyllning:
Sjud vatten, socker och sirap i 15 minuter på låg värme till en tjock sirapsliknande konsistens.
Rör ner smör, grädde och smetana eller gräddfil.
Fyll tarteformen med kola smeten och baka 40 minuter i 165 grader.
Låt kallna.
- Tryffeltäcke:
Koka upp grädden. Tillsätt chokladen under omrörning och rör tills massan är slät och blank.
Häll chokladmassan över den kalla kolatarten och strö lite flingsalt över.
Publicerat den
22 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar