- Serverar: 3 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jättegoda till frukost men även till soppan eller middagen.
Instruktioner
- Värm vattnet till fingervärme och lös upp jästen i lite av vattnet, tillsätt sedan allt vatten, salt och socker.
Blanda ner mjöl tills degen blir slät och fin. Låt jäsa ca 45-60 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 3 delar. Baka ut till valfritt bröd t.ex. baguetter, brytbröd, brödpinnar eller vanliga limpor.
Låt jäsa ca 30 minuter på plåt med bakplåtspapper.
- Pensla sedan bröden med vatten och strö över flingsalt och ev kryddor.
- Grädda baguetter i 250 grader 5 minuter, sänk sedan till 225 grader och grädda i 8-11 minuter till.
Brytbröd gräddas i 225 grader i 15minuter
Brödpinnar gräddas mitt i ugenen i 225 grader i 5-8 minuter.
Limpor gräddas i 200 grader i 15 minuter.
Publicerat den
31 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej bakade ditt bröd idag vilket super gott bröd sol klar 5 från mig monica