Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtarteletter med färska bär

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kaka och tårta i ett – fylld med mörk choklad som är en njutning för både magen och hjärtat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Blanda kylskåpskallt smör och socker klump- fritt. Blanda i ägget och till sist vetemjölet. Låt degen vila i kylskåpet i minst 1 timme. Kavla ut degen och fodra tartelettformarna. Låt vila i kylskåp igen. Sätt under tiden ugnen på 160° C. Baka gyllenbruna i ugn och låt svalna.
  2. Chokladtarte: Sätt ugnen på 150° C. Koka upp grädden och häll över hackad choklad. Rör tills chokladen är helt smält. Blanda i den kalla mjölken. Vispa till sist i ägget. Sila. Fyll tarteletterna och ställ in i ugnen. Stäng samtidigt av ugnen och låt den stå på eftervärme tills de stannat. Det tar ca 5–6 minuter. Låt dem svalna något och dekorera med färska bär och servera med lite lättvispad grädde.
  3. Tıps! Det fungerar även bra att använda färdig smördeg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.