Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummabullar med vaniljcrème och färska bär

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Tag vanliga kardemummabullar/släta bullar och fixa till dem som matTina gjorde! Det blev jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljkräm: Rör ihop äggulorna, sockret och maizenan. Koka upp mjölken med vaniljstången. Häll över hälften av mjölkkoket på äggblandningen. Fortsätt att vispa så att sockret löser sig. Häll tillbaks koket i grytan. Vispa kraftigt tills det har blivit en tjock kräm. Sila genom en finmaskig sil och häll upp i skål och låt svalna.
  2. Vispa grädden. Tillsätt 1/2 dl mörk rom (kan uteslutas) till vaniljkrämen. Vänd därefter ned den vispade grädden i krämen.
  3. Dela bullarna och fördela krämen på underhalvorna. Skiva jordgubbarna och lägg dem på vaniljkrämen. Sätt på locket och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.