Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ciderkokt skinka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Annorlunda smak men väldigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och skär den i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Koka upp cidern i en kastrull, tillsätt soja, vitlök och kryddor.
  2. Sätt en köttermometer i köttet och lägg net det i den kokande lagen. Låt koka under lock tills köttets innertemperatur ör 70°. Ta upp köttet.
  3. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i en kastrull och häll över cider så att det täcker. Låt koka tills äpplena är nätt och jämt mjuka. Låt svalna.
  4. Mät skyn och späd med buljong till 8 dl. Koka upp. Rör eller skaka samman grädde och vetemjöl och vispa ner redningen i skyn. Låt sjuda i ca. 5 minuter. Skär köttet i tunna skivor och lätt upp dem på serveringsfat tillsammans med de kokta äppelklyftorna och kokt brysselkål. Servera såsen i separat skål.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ingvardb33 15 november 2010

    Det här bliv så gott att betyget måste bli en god femma. Såsen är osannolikt god. Tack för det receptet. /Ingvar

  • ingvardb33 15 november 2010

    Det här bliv så gott att betyget måste bli en god femma. Såsen är osannolikt god. Tack för det receptet. /Ingvar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.