- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Annorlunda smak men väldigt gott.
Instruktioner
- Skala löken och skär den i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Koka upp cidern i en kastrull, tillsätt soja, vitlök och kryddor.
- Sätt en köttermometer i köttet och lägg net det i den kokande lagen. Låt koka under lock tills köttets innertemperatur ör 70°. Ta upp köttet.
- Skala äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i en kastrull och häll över cider så att det täcker. Låt koka tills äpplena är nätt och jämt mjuka. Låt svalna.
- Mät skyn och späd med buljong till 8 dl. Koka upp. Rör eller skaka samman grädde och vetemjöl och vispa ner redningen i skyn. Låt sjuda i ca. 5 minuter.
Skär köttet i tunna skivor och lätt upp dem på serveringsfat tillsammans med de kokta äppelklyftorna och kokt brysselkål. Servera såsen i separat skål.
Publicerat den
25 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här bliv så gott att betyget måste bli en god femma. Såsen är osannolikt god. Tack för det receptet. /Ingvar
Det här bliv så gott att betyget måste bli en god femma. Såsen är osannolikt god. Tack för det receptet. /Ingvar