Lax är läckert på spett och allra helst i kombination med grillad citron! Tänk på att inte marinera laxen för länge - den "tillagas" nämligen av syran från limen.
Instruktioner
- Blanda samman skal och saft från citronen med chili, grovhackad koriander, vitlök och rapsolja. Tänd grillen och lägg ner laxkuberna i marinaden. Låt laxen marinera tills glöden är fin, ca 15 minuter.
- Tvätta och skär citronerna i stora klyftor och därefter en gång på mitten. Häll sesamfröna på en flat tallrik och vänd laxkuberna i fröna så att alla sidor täcks. Varva lax och citronbitar på grillspettet.
- Grilla laxen i ca 6 minuter och vänd på spetten flera gånger under tiden. Var noga med att glöden och gallret är riktigt heta när du lägger på spetten, annars kan laxen fastna i gallret. Salta och peppra när spetten är färdiggrillade.
Publicerat den
12 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar