Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och morotskaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Supersaftiga morotsrutor med citronsmak som toppas med en len och fräsch glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja, rivna morötter och citronskal samt citronsaft. Blanda ihop bakpulver vaniljsocker, kanel och mjöl och rör ner det i äggsmeten.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 32x24 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Låt den kallna i formen. Skär kakan i rutor innan du brer på glasyren.
  4. Vispa ihop alla ingredienser till glasyren med en elvisp till en fluffig glasyr.
  5. Bred ut den jämnt över rutorna. Dr snett över glasyren med en gaffel om du vill ha ett randigt mönster.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.